Top Θέματα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αρνείται να παραιτηθεί ο Μουμπάρακ


Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε κυρίως από υψηλόβαθμα στελέχη του αιγυπτιακού στρατού περί αποχώρησης Μουμπάρακ μόλις διαψεύθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Αιγύπτου σε έκτακτο διάγγελμα του το βράδυ της Πέμπτης.
Εν αναμονή του διαγγέλματος, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Tahrir με την πεποίθηση ότι ο Μουμπάρακ θα ανακοινώσει την παραίτηση του.Αντί αυτού,εμμένει στην αρχική του πρόθεση ,δηλαδή ότι θα παραμείνει στην εξουσία της χώρας μέχρι και το Σεπτέμβριο όταν και θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις οποίες ο ίδιος δε θα συμμετάσχει.Παράλληλα,ανακοίνωσε την εκχώρηση αυξημένων αρμοδιοτήτων στον αντιπρόεδρο της χώρας Omar Suleiman-θεωρήθηκε ως μια προσωρινή επιλογή των ΗΠΑ έπειτα από τυχόν παραίτηση του Μουμπάρακ.
Θέτοντας το δίλημμα "τάξης-αναρχίας" κάλεσε το λαό της Αιγύπτου να στηρίξει την επιλογή του αυτή.Νωρίτερα αναφέρθηκε στις συζητήσεις του με την αντιπολίτευση όπου αποφασίστηκε η συναίνεση για την επίλυση της κρίσης σύμφωνα με τα λεγόμενα του."Εδώ γεννήθηκα και εδώ θα πεθάνω...δε θα εγκαταλείψω ποτέ την Αίγυπτο", είπε.
Οι πληροφορίες από την Αίγυπτο αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην παλτεία Tahrir του Καΐρου έχουν ήδη ξεσηκωθεί...
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις στην Αίγυπτο online σας δίνεται η δυνατότητα μέσω του Al Jazeera english Live Streaming.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου